www.horgaszvideo.hu     Telefon: +36/30/560 04 77     E-mail: prtv@t-online.hu

Aktuális híreink


Aranyérem Szerbiában!

Írta: Robo
Feltöltve: 2011-06-08

Ágyúval, verébre. Így is jellemezhetnénk a június első hétvégéjén Szerbiában rendezett Horgász Klubcsapat Világbajnokságot.
A helyszín Golubac,- a Velencei-tó méreteit formázó Duna partja, - Titel fölött mintegy 100 kilométernyire. A hajdan szép magyar nevet viselő üdülőfalucska, Galambóc adott otthont a nemzetközi megmérettetésnek. Itt a Duna egész más arcát mutatja, mint amit itthon megszokhattunk.
A világ 25 országának legeredményesebb klubcsapatai vetélkedtek 5 szektorban két napon át, ami inkább egy teljes hét volt, hiszen a tréningek már hat nappal a világbajnokság előtt megkezdődtek a közel 5 kilométer hosszú pályán. A táj mesébe illő, történelmi múltat időző, melyet a távoli végvár romjai és a szemben lévő román oldal hegycsúcsait körüllengő párafelhők koszorúja ékesít.
A horgász-megmérettetések sorában különös találkozón a legapróbb halaké volt a főszerep, "ő" a folyami géb. Súlyuk 0,5 dekagrammtól 7-8 dekáig a jellemző, így hát, akik dobogóra áhítoztak minimum 400 darabot kellett zsákmányolni közülük egy-egy forduló alatt. Mindezt 13 méteres rakós botokkal művelték a versenyzők. Hazánk fiai, SPRO-EXNER-MOLNÁRSZIGETI HE. színeiben, bravúros teljesítményt nyújtottak. A Klubcsapat Világbajnokságok történetében első ízben felállhattak a dobogó legmagasabb fokára. A szépen csillogó aranyérem mögött komoly szellemi és fizikai teljesítmény áll, hiszen meggyőző fölénnyel, 11 pont előnnyel, 2500 db megfogott hallal, közel 27 kiló összsúllyal utasították maguk mögé a házigazda Szerb csapatot, és világklasszis angolokat egyaránt.Képek: